Пожежна і охоронна сигналізація

Пожежна сигналізація. Охоронна сигналізація. Установка пожежної, охоронної сигналізації Київ.

 

 

Пожежна сигналізація.

 

 

Компанія ТОВ «Ел-Ком Сервіс» пропонує Вам широкий вибір пожежних сигналізацій від провідних світових і вітчизняних виробників.

 

Система пожежної сигналізації призначена для виявлення місця спалаху і формування сигналів для систем автоматичного пожежогасіння та оповіщення про пожежу.

 

 

Серед існуючих пожежних сигналізацій виділяють три основних типи систем автоматичної пожежної сигналізації:

 

1. Порогова.

 

У даній системі кожен пожежний сповіщувач має поріг спрацьовування. Наприклад, тепловий сповіщувач при досягненні заданої температури навколишнього середовища подає відповідний сигнал на контрольну панель пожежної сигналізації. Друга відмінна риса порогових систем - радіальна топологія побудови шлейфів сигналізації. Що це означає? Від контрольної панелі в різні боки йдуть кабелі пожежних шлейфів - променів. У кожен такий промінь включають близько 20-30 датчиків, при спрацьовуванні одного з них контрольна панель відображає номер променя, до якого приєднаний спрацював пожежний сповіщувач. Перевагою таких систем є низька вартість. До недоліків можна віднести такі фактори, як:

 

відсутність контролю працездатності датчиків, низька інформативність отриманих сигналів від датчиків, пізнє виявлення пожежі.

 

2. Адресна.

 

Основною відмінністю адресної системи пожежної сигналізації від порогової вважається алгоритм, за яким відбувається зв'язок контрольної панелі з сповіщувачем. У той час, як контрольна панель в порогової системі пожежної сигналізації все часом «очікує» сигналу про зміну стану датчика пожежної сигналізації, в адресному системі пожежної сигналізації контрольна панель лише періодично посилає запити на підключення пожежні сповіщувачі. Мета запиту - виявити їх стан. Даний алгоритм ідентифікації датчика дає повну можливість контролювати їх працездатність. Зазвичай існує чотири типи одержуваних від датчиків сигналу: «відсутність», «пожежа», «нормальний стан», «несправність». До переваг даної системи відносяться: оптимальне співвідношення ціна - якість, контроль працездатності всіх пожежних сповіщувачів, що входять в систему, постійна інформованість. Вагомий недолік - пізніше виявлення загоряння.

 

 

3. Адресно-аналогова.

 

В автоматичних системах пожежної сигналізації аналогова технологія є найбільш просунутою. Дані системи пожежної сигналізації мають ряд переваг і переваг, які є тільки у них.

 

Головною відмінністю цих систем є те, що рішення про стан на підконтрольному об'єкті приймає контрольна панель, а не датчик. Комп'ютеризований контрольний пульт є складним обчислювальним пристроєм, який виробляє безперервний опитування підключених датчиків (звідси ж і назва «аналоговий» - безперервний). Отримані дані система аналізує. Далі, в залежності від отриманого аналізу, приймає остаточне рішення. Наприклад, датчики тепла весь час передають значення температури навколишнього середовища на контрольну панель. Панель стежить за величиною цього значення і динамікою його зміни. Це єдина система пожежної сигналізації, яка дозволяє виявляти осередки загоряння на самих ранніх стадіях розвитку, тим самим запобігаючи можливу шкоду. Ефективність виявлення вогнища загоряння подібних систем в 15-20 разів вище, ніж у інших. До переваг сигналізацій такого роду відноситься: раннє виявлення загорянь, контроль працездатності пожежних сповіщувачів. До недоліків можна віднести лише відносну дорожнечу устаткування.

 

Фахівці ТОВ «Ел-Ком Сервіс» допоможуть Вам точно визначитися з типом потрібної саме Вам пожежної сигналізації.

 

Звертайтеся, ми допоможемо Вам належним чином захистити Ваше майно від пожежі.

 

 

Охоронна сигналізація.

 

Вираз: мій дім - моя фортеця; - для багатьох залишається принципом життя, тому так важливо встановлювати охоронну сигналізацію. Ви не посперечаєшся, що будь-який, яка піклується про свою сім'ю людина, не стане зловживати питаннями безпеки своїх рідних; встановить охоронну сигналізацію в будинку. Охоронна сигналізація - надійний захисник вдень і вночі. Фахівці компанії «Ел-Ком Сервіс» забезпечать кваліфікований підбір різних приладів охоронної сигналізації. Звертаємо Вашу увагу на те, що всі сигналізації встановлюються індивідуально, залежно від того, які види охорони Ви хочете бачити у себе вдома.

 

 Наші фахівці допоможуть Вам визначитися з можливостями Вашого будинку і Вашими потребами. Прилади охоронної сигналізації поділяються на бюджетні та ексклюзивні.

 

 Жодна сигналізація не зможе нормально виконувати функції захисту Вашого будинку без датчикі охоронної сигналізації. Датчики - це пристрої охоронної організації, що дозволяють з високим ступенем точності визначити і виявити будь-які спроби вторгнення в Ваш будинок.

 

 Пристрій керування сигналізацією допоможе розібратися в системі і навчитися оперувати всією системою охоронної сигналізації. З нього Ви зможете відключити або включити сигналізацію, виставити нові параметри або змінити пін-код.

 

ТОВ «Ел-Ком Сервіс» пропонує Вам весь комплекс послуг з проектування, монтажу, пуску, налагодження та подальшого сервісного обслуговування охоронно-пожежних сигналізацій всіх типів.

 

Охоронна сигналізація являє собою основну частину комплексу технічних охоронних засобів, спрямованих на своєчасне виявлення несанкціонованого проникнення на територію, що охороняється.

 

Охоронна сигналізація з автоматичним дзвоном працює так: у разі надходження сигналу тривоги, пересилає господареві квартири повідомлення про вторгнення на його власність на запрограмований заздалегідь номер телефону. Пристрій здатний передавати голосове повідомлення, попередньо записане господарем. При бажанні, можна запрограмувати кілька номерів додзвону. Наприклад, Вам і безпосередньо в міліцію.

 

 

Втім, не дивлячись на всю зручність і відносну дешевизну даного обладнання, є в цій системі істотний мінус: якщо злочинець переріже телефонні дроти, то дізнатися про те, що в будинку хтось побував, ви зможете занадто пізно.

Втім, не все так погано, є безвідмовні варіанти в охоронній системі. Описані вище системи сигналізації можуть виявитися відмінним доповненням до пультової сигналізації. Працює дана схема наступним чином: при спробі зловмисника проникнути в будинок, сигнал тривоги передається через телефонну лінію на централізований пульт спостереження міліції або приватної служби охорони. Протягом зазвичай 3-5 хвилин, на місце події прибуває наряд. Оскільки стан телефонних проводів так само під контролем, то при спробі грабіжника пошкодити телефонний зв'язок, охоронна служба зреагує на це, як на сигнал тривоги. Крім того, всі події документуються на центральному пульті спостереження (хто заходив до хати, чи були сигнальні спрацьовування і т. Д.). Ця охоронна система надзвичайно проста в експлуатації: при виході з будинку, господар набирає код, відомий лише йому і його родині, і тим самим ставить квартиру на охорону.